Ilmoittaudu nyt!!


MYYDÄÄN/annetaan/vaihtoOlemme myös mukana:


Kuvagalleria


Varusteet ja muu turvallisuus

Seuraavassa on lista asioista, jotka on hyvä muistaa valmistautuessa tunnille:

Kypärä! Jokainen alkeiskurssilainen hankkii oman turvakypärän, minikurssilaiset saavat tarvittaessa sellaisen lainaan tallilta. Suosittelemme alkeiskurssilla myös ratsastusliivin käyttöä, etenkin maastoratsastuksessa ja estetunneilla. Kypärä on turvakypärä mikäli se on merkitty CE-merkinnällä. Kypärän sovituksessa tulee huomioida, että sen pitää istua hyvin, eikä kasvuvaraa juuri saa olla. Vinkkejä kypärän ostoon saat tallilta. 

Käytetyn kypärän ostamista ei SRL suosittele, huolehdi ainakin että tiedät kypärän taustan: kolhiintuneella kypärällä ei saisi enää ratsastaa, koska se on kärsinyt rakenteeltaan eikä suojaa maksimaalisesti.

Kengät! Ratsastukseen sopii kengät, joissa on pieni korko (ettei jalustin liuskahda jalkaterän läpi) ja jotka ulottuvat yli nilkan. Saappaat toimivat hyvin alkuun, uusia ratsastuskenkiä ei tarvitse heti hankkia. Muistathan pakkasilla, että varpaat paleltuvat heti sormien jälkeen, huolehdithan siis villasukat jalkaan.

Housut! Hyvät housut ratsastukseen ovat joustavat, ilman hankaavia paksuja saumoja. Lepattavat lahkeet saattavat olla ongelma. Talvella toppahousut ovat ok. 

Käsineet!  Käsien suojaamiseksi on hyvä käyttää hansikkaita. Lapaset eivät toimi ratsastuksessa, sormikkaat ovat hyvät. 

Seuraavassa on muutama vinkki, mistä tarvikkeita tunneille voi hankkia:

  • K-maatalous Lohja, Tynninharju: erittäin kattava valikoima ratsastustarvikkeita ja -varusteita.
  • Agrimarket Virkkala
  • Prisma
  • Hööks, Tammisto: edullisia tarvikkeita
  • www.hevostalli.net/markkinat: hyvä nettisivusto, josta voi löytää edullisesti käytettyjä ratsastusvaatteita ja -kenkiä. 

Seuraa myös ponisatulahuoneen seinän ilmoituksia, sieltä saattaa löytyä sopivaa. Ja pistäkää tavara kiertoon, kun menee itselle pieneksi, kaiken ei tarvitse olla uutta!

Turvallisuusohjeet tulossa.